Batman εναντίον Robin,

Joker εναντίον Harley Queen, 

Flash εναντίον Gorilla Grodd, 

Brainiac εναντίον όλων.

Εάν δεν έχετε παίξει τη σειρά Injustice από το DC Universe, τώρα με το Injustice 2 ήρθε η ώρα.

Η ιστορία άρχισε το 2013 με το Injustice. Στο Gods Among Us, σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, ο Joker ξεγελά τον Superman στο να σκοτώσει την έγκυο Lois Lane και εκατομμύρια κόσμο της Metropolis. Ο Superman, μέσα στην οργή και την απόγνωση του, σκοτώνει τον Joker και γίνεται παγκόσμιος τύραννος του καθεστώτος “One Earth”. Στο πρώτο παιχνίδι βλέπουμε τον Batman να ενώνει δυνάμεις με την ομάδα επαναστατών και να εναντιώνονται μαζί στη δικτατορία. Μεταφέρουν ήρωες από ένα παράλληλο σύμπαν, και κάνουν χρήση χαπιών τα οποία πολλαπλασιάζουν τη δύναμη ενός ανθρώπου. Μετά από πολλές μάχες, και στα δύο σύμπαντα, μεταξύ παλιών συμμάχων και γνώριμων εχθρών, καταλήγουμε στην φυλάκιση του δικτάτορα Superman. Εμ.. spoiler alert? Whoops..

Τo 2017 μια νέα ομάδα από supervillains, “The Society”, με εγκέφαλο τον Brainiac [pun intended], προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο, με τον τελευταίο να θέλει να προσθέσει τη Γη στη συλλογή του από πλανήτες. Νέες συμμαχίες συνάπτονται, νέοι εχθροί εμφανίζονται, νέα στάδια δημιουργούνται για τις Επικές, Άδικες Μάχες. Μάχες αδικίας; Αδικημένες μάχες; Πως μεταφράζεται το Injustice Battles;

 

Gameplay

Το παιχνίδι παραμένει πιστό στον προκάτοχό του, σε 2.5D περιβάλλον, με τρισδιάστατους χαρακτήρες και τοπία, περιορισμένους σε δισδιάστατο χώρο. Τα controls, game-mechanics, online παρουσία και τρόπος παρουσίασης του story mode, θα φανούν γνωστά σε όσους έχουν παίξει κάποια από τα τελευταία Mortal Kombat, καθώς είναι του ίδιου παραγωγού, του NetherRealm Studio [hint hint, ένα από τα trophies του Injustice 2 λέγεται “Who’s Next?”, το punchline με το οποίο προωθείτο το Mortal Kombat X].

Η χρήση αντικειμένων στο περιβάλλον (προσπάθησα να μην πω “περιβαλλοντικές επιθέσεις” για αποφυγή παρεξηγήσεων με οικολόγους), η μετάβαση από ένα μέρος του σταδίου σε άλλο, οι super κινήσεις και οι αναμετρήσεις (clashes), συνοδεύουν τα combos και ιδιαιτερότητες του κάθε χαρακτήρα σε μάχες βγαλμένες μέσα από comic books.

 

Χαρακτήρες

Στο δεύτερο αυτό παιχνίδι της σειράς, νέοι ήρωες και κακοί (μπορώ να πω κακοί ή είναι πολύ παιδικό;) ρίχνονται στις αναμετρήσεις, όπως:

Black Canary

Blue Beetle

Deadshot

Dr Fate

Gorilla Grodd

Poison Ivy

Scarecrow

Supergirl, και

Sub-zero, συνεχίζοντας την παράδοση του crossover από το Mortal Kombat, με τον Scorpio στο προηγούμενο παιχνίδι.

Αλλαγές

Η πιο μεγάλη αλλαγή από το πρώτο παιχνίδι είναι το Gear System, λάφυρα τα οποία συλλέγονται μετά από αναμετρήσεις, που προσφέρουν την δυνατότητα προσαρμογής των χαρακτήρων, τόσο στην εμφάνιση όσο και στις ικανότητές τους. Ο εξοπλισμός χωρίζεται σε 5 μέρη: κεφάλι, στήθος, χέρια, πόδια και ένα αξεσουάρ. Πέραν αυτών, υπάρχουν 2 θέσεις για special επιθέσεις, και μία θέση για εναλλακτικό χρωματικό στυλ. Η ύπαρξη αυτών των στοιχείων, προσθέτει στο παιχνίδι ένα RPG χαρακτήρα, και δίνει κίνητρο στους παίκτες να συνεχίσουν τους αγώνες για να αποκτήσουν τον καλύτερο εξοπλισμό (και μαζί το δικαίωμα να περηφανεύονται στα online lobbies).

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να πετύχετε drop της μορφής Premiere Skin, που μεταμορφώνει υφιστάμενους χαρακτήρες σε κάποιους άλλους, με δικούς τους διαλόγους και κινήσεις. Συγκεκριμένα, με αυτά τα skins θα μπορείτε να φέρετε στον αγώνα τους:

Bizarro (Superman)

Grid (Cyborg)

Jay Garrick (Flash)

John Stewart (Green Lantern)

Mr. Freeze (Captain Cold)

Power Girl (Supergirl)

Reverse-Flash (Flash)

Vixen (Cheetah)

Μια δεύτερη αλλαγή που αξίζει να σημειώσουμε είναι το Multiverse mode. Ακόμη μια προσθήκη εμπνευσμένη από το Mortal Kombat και τα Living Towers, όπου οι παίκτες μπορούν να μεταπηδήσουν σε παράλληλους κόσμους και να μονομαχήσουν κάτω από διάφορες συνθήκες, όπως πτώση μετεωριτών, υγεία που αναπληρώνεται με κάθε πετυχημένο κτύπημα, άλλες εκδοχές του εαυτού τους κλπ.

Τι μας άρεσε

Ένα πολύ καλό παιχνίδι αναμέτρησης, απέκτησε ένα επάξιο διάδοχο. Η ιστορία είναι καταπληκτική, και ιδιαίτερα για τον κόσμο που γνωρίζει τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες, τα αλλοπρόσαλλα γεγονότα του εναλλακτικού κόσμου θα τους εκπλήξουν ευχάριστα.

Τι δε μας άρεσε

Η τυχαία απόκτηση εξοπλισμού μπορεί να κουράσει, ιδιαίτερα αυτούς που είναι πεπεισμένοι να ντύσουν ένα χαρακτήρα με ασορτί κομμάτια [πράγμα το οποίο επιφέρει bonus στατιστικά].

Το παιχνίδι αυτό δοκιμάστηκε εκτενώς σε PS4. Ευχαριστούμε την G3 Great Games για την παραχώρηση του παιχνιδιού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here